zondag 27 januari 2013

Mixed Media: Transparante hoes

In het pakket voor een mixed media album van Prima Marketing zitten 4 tranparante insteekhoesjes. Hier kun je natuurlijk allerlei leuke dingen insteken maar je kunt er ook iets op maken. Het leuke is dan dat je aan de andere kant verder kunt gaan op hetgeen je aan de voorkant hebt gemaakt.

Ik ben begonnen met het maken van een basis. Ik heb een kader gemaakt met roze acrylverf. Toen dit droog was heb ik met modeling paste en een mask een polka dot patroon gemaakt. Daarna heb ik met rode india inkt strepen op de acrylverf gezet. De india inkt blijft goed dekkend en loopt niet uit als je het op acrylverf gebruikt. Op de gladde tranparante hoes 'pakt' de inkt niet. Helaas ontdekte ik dat na het drogen de rondjes (modeling paste) gemakkelijk van de transparante hoes vallen, het oppervlak is dus té glad.

( sorry voor de slechte kwaliteit van de foto) 

Nadat de basis klaar was heb ik met een foto, papier, een sticker, een stukje washitape en parels de voorkant van de pagina afgemaakt.


De achterkant kun je nu op gaan bouwen. Let op dat je niet buiten de bestaande randen van de voorkant uitkomt want dat zie je dan natuurlijk aan de voorkant van de pagina. Ik heb de achterkant van de foto beplakt met papier (op de sheet, dus niet op de achterkant van de foto) en heb er 3 kleine foto's opgeplakt. De zwarte spetters zijn gemaakt met de zwarte india inkt. Door het pipet in je ene hand te houden en er met je andere hand voorzichtig op te tikken, krijg je mooie spetters.

Gebruikte materialen van Creabest:
- Pirma Marketing Mixed Media Album - Inhoud
- Americana Acrylverf Boysenberry Pink
- Liquitex Modeling Paste
- Bombay India Ink Red en Bombay India Ink Black
- Mask: Mask 6x6" Polka Dots
- Papier: Glitz Design - Hello Friend
- Stickers: Hello Friend Layered Stickers
- Washi tape zwarte chevron (momenteel uitverkocht)
- Bloem: Calcutta Dogwood Flowers Bright White

Ga naar de website van Creabest
Ga naar de webwinkel van Creabest

Lieve groetjes,
Inge

vrijdag 25 januari 2013

Een roze layout met een mannenfoto!

Zelfs voor een mannen-layout kun je best roze papier gebruiken! Voor deze pagina heb ik de mooie lijn Hello Friend van Glitz Design gebruikt. Vooral de bijbehorende stickers vind ik erg leuk. Het papier kan gebruikt worden voor een meisjes lay out door de roze kleur maar ook prima voor een mannen layout door de liefelijke embellishments en stickers.


Voor de pagina heb ik een grote foto gebruikt waardoor je weinig papier zult gebruiken. Ik heb 3 stroken papier en 1 achtergrondvel gebruikt. De randen van de stroken heb ik allemaal geïnkt. De bloem rechtsonder in het achtergrond vel heb ik voor een groot deel losgesneden zodat het over de foto en het frame valt, ik heb de losse delen vastgeplakt met foam tape voor een 3D-effect.


Met Dylusion Ink Spray en een masker heb ik de ruiten op het papier gemaakt. Als eerste heb ik de ruiten links onderin het papier gemaakt. Je sprayt de inkt op het masker en je krijgt de ruiten op het papier. Als je het masker vervolgens van het papier haalt, zit er nog veel inkt op het masker. Je kunt hem dan in negatief gebruiken zoals ik rechts bovenin heb gedaan. Je draait het masker om (met de inkt naar het papier) en je maakt een afrduk waardoor je weer een andere vorm krijgt.

De pagina heb ik afgemaakt met de bijpassende stickers, washitape,  gouden eyelets en een chipboard frame. Het chipboard frame heb ik eerste met witte gesso bewerkt en daarna ben ik er met distress inkt overheen gegaan voor een vintage effect.Gebruikte materialen van Creabest:

- Papier: Glitz Design - Hello Friend

- Hello Friend Layared stickers

- Washi Tape: Cashmere Dame Washi Tape Chevron

- Mask: Mini Harlequin

- Scallop Frames Chipboard Set - (momenteel in de opruiming)

- Dylusions Ink Spray - Bubblegum Pink - (momenteel niet voorradig)

- Distress Ink tea dye

- witte gesso

- zwarte pen

- foam tape


Ga naar de website van Creabest

Ga naar de webwinkel van Creabest

Lieve groetjes,
Inge

zondag 20 januari 2013

Mixed Media met foto

Voor deze mixed media pagina heb ik een vel resist canvas gebruikt. Dit is canvas met een laag erop die niet zal kleuren als je het canvas kleurt met bijvoorbeeld glimmermist. In het pakket zitten 4 vellen resist canvas met alle 4 een ander patroon dat tevoorschijn komt als je er met bijvoorbeeld glimmermist op sprayt.Als eerste ben ik begonnen met de glimmermist. Met de kleuren Dragonfly (blauw), Key Lime Pie (groen) en Firefly (geel) heb ik een kleurverkoop gemaakt. Daarna heb ik met een blending tool, Distress Inkt en twee verschillende maskers een extra patroon op de pagina aangebracht.

Vervolgens heb ik de pagina beplakt met papier, tacky glue werkt dan prima. Ik heb de foto's vastgeplakt met tacky glue maar omdat de pagina na het drogen soms wil gaan bobbelen kun je de foto ook vastplakken met dubbelzijdige tape, dit voorkomt dat de foto gaat bobbelen.
Als laatste heb ik de chipboardvormen en de bloem bespoten met glimmermist. Voor de chipboardvormen heb ik daarbij Pomegranate gebruikt en voor de bloem Firefly.  Gebruikte materialen van Creabest:

- Glimmermist: Key Lime Pie, Dragonfly, Pomegranate en Chalkboard Glimmermist Firefly

- Masks: Mask 6x6" Polka Dots & Mini Punchinella

- Papier: Echo Park Paper - Eclectic Everyday

- Bloem: Innoscence Flowers - 540180

- Mini Scallop Chipboard Set - (momenteel in de opruiming)

- Medium Brads Gold (momenteel in de opruiming)

- Distress Ink Walnut Stain

- Ink Blending ToolGa naar de website van Creabest

Ga naar de webwinkel van Creabest

Lieve groetjes,
Inge

'1985'

De papierlijn Eclectic Everyday van Echo Park Paper staat vol met leuke printen en plaatjes. Een erg leuke lijn om een feestelijke lay out mee te maken, maar je kunt er ook een leuke vintage lay out mee maken. Ik kwam in mijn fotoarchief deze foto tegen: samen met papa en mama in het carnaval festival van de Efteling.


Om het papier beter tot zijn recht te laten komen en het een beetje vitage look te geven heb ik alle randen met Distress Ink bewerkt en heb ik de randen van het papier met de luchtballonnen met de paper distresser bewerkt. De zwarte spetters op de pagina zijn gemaakt met India Ink. Toen de lay out helemaal was opgebouwd heb ik met een zwarte fijnlijner een rand om de lay out getekend. Gewoon uit de losse pols, het hoeft niet altijd een strakke lijn te zijn. Hiermee kader je als het ware de lay-out af en kan net die finishing touch zijn. Dus als je een lay out hebt gemaakt en je denk 'ik mis nog iets' probeer dan eens een lijn te zetten op het basis wel, vaak doet dit wonderen!
De 'bloemen' heb ik gesneden met de silhouette en bespoten met glimmermist, het hart van de bloemen is een grote druppel Distress Stickles.

Gebruikte materialen van Creabest:

- Papier: Echo Park Paper - Eclectic Everyday

- Kraft cardstock

- Distress Ink Tea Dye

- Distress Stickles Mustard Seed

Alfabet: Thickers Foam Daiquiri White

- Silhouette

- Glimmermist Dragonfly, Pomegranate, Key Lime Pie en Chalkboard Glimmermist Firefly

- Bombay India Ink BlackSilhouette Studio:

- Starburst set

 Ga naar de website van Creabest

Ga naar de webwinkel van Creabest

Lieve groetjes,
Inge

dinsdag 8 januari 2013

Secret Scraplift 23

De Secret Scraplift nummer 23 is alweer afgerond op Het Scrapbookforum. Hanny maakte weer een leuke begin LO en nadat Marieke hem had gelift was ik aan de beurt. Ik vond het weer erg leuk om te doen en de resultaten zijn verrassend, helaas was het dit keer maar een klein groepje.

Hanny:

Marieke:


Mijn lift:


Lieve groetjes,
Inge

zondag 6 januari 2013

Stoere layout

Tijdens onze zomervakantie afgelopen jaar in de Ardennen zijn we een dag naar een adventure park geweest. Het eerste onderdeel die dag was een paar rondjes karten. De foto's heb ik in Picasa bewerkt zodat ze mooi bij het papier van Prima Marketing Craftsman pasten.


Als eerste heb ik de randen van de foto's licht geschuurd met een nagelvijl voor een oud effect. Daarna heb ik de foto's gemat. Met een droge kwast en witte verf heb ik een rand gemaakt op het basisvel die later onder de gematte foto's uit zou steken. Voor het gemak heb ik eerst de gematte foto's omlijnd zodat ik precies wist waar ik moest verven. Toen de verf droog was heb ik er enkele lijnen op getekend met zwarte verf. Als alles goed droog is kun je de layout op gaan bouwen. Alle randen van het papier heb ik geïnkt met Distress Ink Black Shoot. De woorden tussen de twee foto's heb ik uit het papier geknipt en met foamtape opgeplakt.


De tandwielen heb ik gesneden met de Silhouette, de bestanden heb ik zelf gemaakt aan de hand van een plaatje gevonden in Google. Hoe je dat kunt doen staat hier goed beschreven.


De bruine bloem heb ik gemaakt van kraft glassine van Tim Holtz. Het is erg leuk materiaal om mee te werken, je kunt het stempelen, kreuken en je kunt er mooie bloemen mee maken. Hier staat een stukje uitleg van Tim Holtz met wat je zoals met het papier kunt doen.

Gebruikte materialen van Creabest:
- Papier: Prima Markteing Craftsman (Draftsman, Enigneer, Mechanic en Black Box)
- Zwarte cardstock
- Craftsman Timido Flowers
- Distress Ink Black Shoot
- Stazon Jet Black
- Tim Holtz Kraft Glassine
- Silhouette Cameo
- Foam Tape
- witte eyelets
- Koperkleurige medium brad
- Witte en zwarte acrylverf

Ga naar de website van Creabest
Ga naar de webwinkel van Creabest

Lieve groetjes,
Inge