woensdag 29 oktober 2008

Lavendel

Deze foto's heb ik twee jaar geleden tijdens mijn zomer in de Provence gemaakt. Op de markt stond altijd een vrouw die heel veel middeltjes/zalfjes/siroop/etc. maakte van Lavendel. Deze echt zakenvrouw had enkele jaren geleden besloten het roer om te gooien en een lavendelboerderij te beginnen. Vanuit de camping waar ik werkte konden we er ook eens per enkele weken een kijkje gaan nemen. De rondleiding was erg interessant en daarna kregen we zelfgemaakte lavendelsiroop en koekjes met lavendel erin. Ik bestelde bij haar 3 flesjes siroop (lavendel, tijm/sariette (een kruid uit de Provence) en génépi (een bloempje uit de bergen waar men een alcoholische drank van maakt (40%). Deze flesjes kreeg ik uiteindelijk van haar...zoo aardig!! De foto's lagen dus al een tijdje te wachten gescrapt te worden! En dit is het geworden:



Enkele details:

dinsdag 28 oktober 2008

Opdracht 5 Creabest

De vijfde opdracht van Creabest bestond uit een schets met 3 foto's. Ik had nog drie foto's liggen van de kathedraal waarvan ik vorige week een LO had gemaakt (vorige berichtje) dus heb ik er nu een spread van gemaakt.

De schets:



De LO:



Enkele details:

donderdag 23 oktober 2008

Online Crop 23-10-2008

Vanavond hadden/hebben we weer een online crop op het forum. Ik had de LO al in een uurtje af...hij was niet erg moeilijk. Als achtergrond heb ik papier van Rouge de Garance gebruikte (zwart met groen/witte bloemen). De letters heb ik bewerkt met distress inkt. De foto's zijn van de Kathedraal van Strasbourg en deze domineert met zijn 142 meter de gehele stad!

De schets:



De lay-out die ik heb gemaakt:



En enkele details:

dinsdag 21 oktober 2008

Look at me

Gisteravond heb ik weer een nieuwe LO gemaakt voor mijn album met kinderfoto's. Ik hiervoor de Basic Grey 'Boxer' lijn gebruikt (papier, chipboard en rub-ons). Alle randjes heb ik met de edge distresser en inkt bewerkt.

zondag 19 oktober 2008

Paddestoelen zoeken

Vrijdagmiddag ben ik even lekker in het bos gaan wandelen. Twee rondjes rondom de vijver gelopen op zoek naar paddestoelen....en ik heb er heeel wat gevonden! Zoals jullie wel kunnen zien ben ik gek op macro-fotografie! :D lekker op de grond gaan liggen en foto's maken...heerlijk!

Pompoenendag

Bij ons in het museum was ook dit jaar weer een hele week pompoen en kalabasdagen! Ik ben er afgelopen zaterdag even een kijkje gaan nemen en heb ook enkele leuke foto's gemaakt.

De grootste pompoen woog dit jaar 365 kilo:



En natuurlijk waren de kids uit het dorp weer actief bezig geweest!!

Brownie op muizenjacht

Ons nieuwe hondje Brownie is dol op graven en af en toe vind hij een nestje met jonge muisjes....Handig zo'n hond want nu zijn wij van de muizen af en is Brownie weer blij...

kinderfoto's

Na de leuke uitdaging van Hanny ben ik dit weekend lekker aan de slag gegaan met enkele kinderfoto's. En dit is het resultaat van 2 dagen scrappen:

1 jaar
"Op mijn eerste verjaardag kreeg ik van papa en mama een overall en nieuwe klompjes, wat was ik blij.... Vanaf nu kon ik papa altijd meehelpen op de boerderij"



Trots
"Samen met de opa's en oma's op de foto. We waren allemaal weer erg trots op hun nieuwe kleindochter"



Stap voor stap
"Na 8 maanden kon ik al op eigen benen staan, daarna ging 't snel. Na 10 maanden liep ik zelfs al onder de tafel door! ZO klein was ik...!"




Detail:


Bedankt voor je bezoekje!

Groetjes Inge

Uitdaging SBF

Deze schets kreeg ik als uitdaging van Hanny:


En deze LO heb ik ervan gemaakt:



Dankzij deze leuke schets heb ik eindelijk een begin gemaakt aan mij album met kinderfoto's. Ik heb twee blokken heel mooi pappier liggen en hiermee ga ik proberen een heel album te vullen....

Groetjes Inge