donderdag 16 december 2010

Lichtjes

Het is koud buiten, het sneeuwt en het is glad. Maar binnen is het lekker warm, gezellig! Ik steek wat kaarsjes aan en met de kerstboom erbij is het nu heerlijk vertoeven binnen.De boom en basis versiering kocht ik vorig jaar bij elkaar. Maar dit jaar had HEMA zo'n ontzettend leuk rood met roze kerstversiering dat ik het niet kon laten liggen... Heerlijke kleuren om in de boom te hangen.


De boom is 1.80 meter hoog maar ik vond hem vorig jaar al wat klein. Dus heb ik hem dit jaar op twee aardappelkistjes gezet en nu is hij lekker groot. Onder de boom heb ik een stapel kussens, een windlicht en nog wat leuke spulletjes gezet. Het is een lekker knus hoekje geworden.Bij HEMA verkopen we ook van die lekkere zuurstokken. En nu zag ik laatst het idee om er met suikeroplossing een hart van te maken. Ik heb er 5 gemaakt maar helaas is alleen deze gelukt. De rest heb ik maar opgegeten, haha!
donderdag 9 december 2010

Sinterklaaskado

Het is al weer even geleden dat het pakjesavond was. Maar op het scrapbookforum kregen we allemaal het nieuwe online magazine in onze digitale schoen: een heerlijk kerstnummer. Het is zoooo gaaf geworden!!!

Als DT-lid kreeg ik een super leuk pakket met papier, stof, lintjes en stempels van Eline's Huis lijn toegestuurd.... jummie, wat een heerlijk spul is dat om mee te werken! De opdracht was er een kersteditie van te maken. Dus een kerst-LO en een andere kerstproject.

Ik maakte een winterse LO met een foto gemaakt in Parijs. De lichtjes in deze stad maken het in de winter een hele warme stad. Heerlijk om door de prachtig verlichte straten en parken te lopen wanneer het al donker is.Naast deze LO maakte ik nog enkele kerstballen. De MDF-kerstballen kocht ik bij Your Zoap en toen Frences me de tip gaf hiermee te gaan werken met Eline's papier wist ik het... ze zijn helemaal goed gelukt en ze hangen nu voor mijn raam, een prachtig gezicht.En als laatste maakte ik met Eline's stof een vilten uiltje. Ik maakte het uiltje binnenstebuiten, helemaal met de hand. Toen hij bijna af was heb ik hem omgekeerd en gevuld met kussenvulling. Uiteindelijk heb ik er met tacky-glue een buik, snavel en ogen van stof opgelijmd. Een erg leuke kerstversiering!