maandag 31 augustus 2009

Blogcandy bij Scrapmusje!!

Scrapmusje, ofwel Joke, geeft een hele leuke blogcandy weg. Kijk snel op haar blog om te zien wat je moet doen!




Lijsten & lijsten....

Zojuist weer even naar de kringloop in het centrum geweest en ik heb weer een mooie lijst gevonden. Deze grote lijst staat nu op het kastje in de woonkamer. Samen met het schilderijtje met een roos die ik er vond voor 20 cent...geen geld toch?








zondag 30 augustus 2009

Wat zou er onder zitten??

Toen ik het huis kocht was werkelijk alles geel. Alle raam en deurkozijnen, de trapleuningen, de deurknopjes van de keukenkastjes en zelfs de vloer in het toilet. Alle raam en deurkozijnen zijn al geverft. De trapleuningen moeten nog gebeuren maar vandaag was dan ook echt de vloer in de wc aan de beurt... Er lag namelijk een geel zeil in wat helemaal gebobbeld was.



Mijn buurvrouw vertelde me laatst dat er origineel een bruine tegelvloer onder ligt dus die zou ik tegen moeten komen. Maar in welke staat? Toen ik het zeil eruit trok zag ik dat er nóg een zeil onder lag. De bovenste zeillaag was er met dubbelzijdige tape opgeplakt...geen wonder dat het gaat bobbelen!!



En ja hoor, na de tweede laag zeil kwam ik de bruine tegenvloer tegen in uitstekende staat. Even op m'n knieën alle lijmresten verwijderd en ik ben weer een stukje geel kwijt!!! Deze tegelvloer is toch veel beter dan geel toch? Zodra we een nieuwe laminaatvloer in de hal gaan leggen zullen we het oude laminaat van de hal op de wc leggen....en tot die tijd heb ik een bruin tegelvloertje. Ziet er toch prima uit?!





Kringloopshoppen en meer

Gisteren ben ik weer even lekker gaan 'kringlopen'. Dit keer niet zo heel veel gevonden maar wel een aardappelkistje. Eigenlijk wil ik er nog meer hebben voor op het balkon maar de eerste heb ik eindelijk weten te bemachtigen.



Ook heb ik eindelijk iets gevonden voor de lege plek in de woonkamer, boven het witte kastje. Dit schilderij kreeg ik een aantal jaren geleden van mijn tante. Zij had daarvoor een expositie gehad met haar kunst en in dezelfde ruimte als haar stond een jongen die dit soort schilderijen maakte en ik vond het zooo gaaf, met sinterklaas kreeg ik deze vervolgens van haar, namens die jongen! Hij heeft al die tijd op mijn oude, inmiddels mijn zusje's kamer gehangen en nu dacht, ik neem hem mee en hang hem boven het kastje. De kleuren zijn precies goed en de grootte ook! Ben er nog altijd helemaal blij mee...



Ook stond op mijn oude kamer deze pop nog. Samen met nog een andere pop die mijn tante heeft gemaakt voor mijn geboorte. Eén van de poppen , een clown, is deels vergaan. Deze pop ziet er nog prima uit en zit nu te pronken op mijn kastje in de slaapkamer!



Tijdens mijn tijd in Colmar vorig jaar zomer vond ik veel gipsen hartjes. Deze waren allemaal in één kleur geschilderd en vaak afgebakken en kon je buiten hangen. Ik een winkeltje vond ik toen een mand met 'beschadigde' gipsen hartjes die niet bewerkt waren. Ik zocht er 5 mooie hartjes uit en deze heb ik afgelopen week opgeschilderd. Ik heb hiervoor 3 4 kleuren (crème, oud roze, oud blauw en oud groen) gebruikt en vervolgens heb ik ze gepatineerd voor een oude look. Eén van de hartjes hangt nu aan het deurtje van het groene kastje in de woonkamer. Is hij niet leuk geworden?



vrijdag 21 augustus 2009

Family



Vanavond nog een LO gemaakt. De foto is van mijn vader en enkele broers en zusjes toen ze nog klein waren. Ik wilde een lekker vrolijke LO maken met deze foto en dat is denk ik wel gelukt! Het papier en de letters heb ik met de losse hand getekend en geknipt voor een speels effect. De buitenste rand is gemaakt van halve geponste bloemen.



'Afstuderen'



Deze LO heb ik gemaakt voor de nieuwste uitdaging van Creabest. De opdracht is: maak een LO met een foto uit je eigen schooltijd. De foto is gemaakt tijdens het afstuderen op de Hoge Hotelschool en met het papier van Imaginisce 'Teacher's Pet' is het een leuke school LO geworden.



zondag 9 augustus 2009

Award ontvangen!!



Vandaag kreeg ik weer een erg leuke award!!! Dit keer van Joke, super bedankt!!!! Ze schreef er dit bij: omdat haar scrapwerk erg gaaf is en ik geniet van het binnen kijken in haar huisje,ik ben ook dol op oude spulletjes.

Het blijft toch weer elke keer leuk om een award te ontvangen!!! Ik mag de award doorgeven aan 5 personen....daar a ik dus nog even over nadenken!


zondag 2 augustus 2009

2 nieuwe LO's

'My home sweet home'
Met de papierlijn 'Porcelain' van BG en chipboard huisjes van Scenic Route heb ik deze LO gemaakt. Ik vind het prachtig papier om te gebruiken bij foto's van m'n huisje. De doodsles van steentjes zijn van Prima Marketing. Het was één grote doodle die ik uitelkaar heb gehaald en zo los heb verwerkt.



Rood met witte stippen
Deze LO heb ik gemaakt vor de 23ste uitdaging van de laddercompititie van Creabest. De opdracht luidde: gebruik minstens 6 pijlen. Ik heb de pijlen in de border rondom de LO en in de rechterbovenhoek verwerkt. Ik heb verschillende papierlijnen gebruikt. Daarnaast heb ik bloemen en 3D verf gebruikt en het geheel afgemaakt met doodles.



Verhuiskaartje

Een vriendin van me heeft afgelopen vrijdag de sleutel gekregen van haar nieuwe huisje en dus heb ik een kaartje voor haar gemaakt!