vrijdag 30 januari 2009

Resultaten secret scraplift 10

Op het scrapbookforum heb ik voor het eerst meegedaan aan een secret scraplift. Hanny organiseert dit altijd en zoekt dan een leuke LO die zij dan lift. Vervolgens worden er 6/7 groepen gemaakt met 5 tot 6 personen en wordt de LO van Hanny verstuurd aan de eerste van de groep. Zij lift deze LO en stuurt haar versie (en dus niet de eerste) naar de volgende. En zo gaat het hele rijtje af. Dit geeft iedere keer weer verrassende resultaten. In sommige groepjes is bij de laatste versie de uitgangLO nog redelijk te herkennen, en bij sommigen helemaal niet.

De LO die geldde als uitgangspunt

Carla


Wendy


Angelique

Judith


En mijn resultaat

Nog een award!!

wederom van Renske gekregen! Nogmaals heeel erg bedankt, voel me helemaal vereerd!! Word er even stil van hoor, twee awards in één week.....Nu is het de bedoeling dat ik deze award weer doorgeef aan 5 personen. Dit keer geef ik deze award aan iedereen die mijn blog wel eens bezoekt! Ik vind het super hoe iedereen zo enthousiast is over het scrappen en iedereen maakt er op haar (of zijn) manier iets prachtig van. Neem hem dus gerust mee en zet hem op je blog, want ook JIJ vendient deze award!!!

dinsdag 27 januari 2009

avondje scrappen!

Vanavond heb ik weer lekker kunnen scrappen. Ik heb in totaal 3 LO's afgekregen met alle foto's van mijn korte zomer in Colmar. Het zijn 3 totaal verschillende LO geworden. De eerste LO heb ik helemaal zelf gemaakt zonder schets of voorbeeld. De tweede heb ik gelift en de derde heb ik ook zelf gemaakt. Meestal lift ik mijn LO's maar vanavond heb ik er dus 2 zelf bedacht en ik vind ze beide erg leuk gelukt.

"The most beautiful view of Kaysersberg"
Voor deze Lo heb ik papier van Making Memories "Passport" gebruikt. Alle randjes heb ik bewerkt met bruine Distress ink. De titel en de hoekjes naast de foto heb ik geverft en daarna met embossingpoeder en de heattool glanzend gemaakt. Verder heb ik postzegels, stempels en een rub-on gebruikt.
"Colmar by night"
Voor de eerste LO heb ik foto gebruikt van Colmar in de nacht. De foto's zijn allemaal een beetje oranje/rood en daarom was het erg moeilijk hier goed papier bij te vinden. Ik heb papier gebruikt van K&Company 'Ancestry'. De randen van de foto's heb ik geschuurd en het grote vel papier heb ik gerafeld met een edge distresser. De randjes van het blauwe papier heb ik bewerkt met bruine distress ink. Daarnaast heb ik stickers van 7 Egypies 'Time', brads en een stempel op een transparante sheet gebruikt. De rondjes aan de rechterzijde heb ik eerste geknipt, vervolgens een kleine stempel erop gezet en een iets grotere ronde uit de foto geknipt.
"I {love} Elzas"
Voor deze LO heb ik eerst papier uitgeknipt a.h.v een mal. Vervolgens heb ik de foto aan de zijkant geplaatst voor een ander effect en deze in de ronding meegeknipt. De foto heb ik geschuurd en de scallop cirkel heb ik bewerkt met bruine Distress ink. Het grote blad aan de linkerkant is van Grungeboard van Tim Holtz. Dit heb ik bewerkt met distress ink. Verder heb ik de LO afgemaakt met bloemen (in het midden een hartje van de Action) en bladeren van Prima Marketing. De titel is van Foam letters en het hartje komt ook uit een pakket van de Action en heb ik opgehoogd met foamtape. Het geheel heb ik op donkerbruine cardstock geplakt om het gemakkelijk in een map te kunnen doen.

maandag 26 januari 2009

Encouraged Award!

Van Renske kreeg deze award! Nogmaals heeel erg bedankt, vind het erg lief van je!Nu is het de bedoeling dat ik deze aanmoedigings award doorgeef aan 5 mensen. Ik vind het iedere keer weer erg moeilijk om 5 mensen uit te kiezen voor deze award. Maar het is me weer gelukt om 5 bloggers te vinden die ik deze award graag geef:

Elly: Omdat ik haar blog super vind, de dingen die ze maakt gecombineerd met haar liefde voor brocante spulletjes!
Hanny: Omdat ze hele leuke LO's maakt en altijd erg veel leuke links op haar blog heeft staan.
Jill: Omdat ze ontzettend leuke Lay Outs maakt die me vaak erg inspireren.
Joke: Omdat ze ontzettend leuke kaartjes maakt.
Marleen: Omdat zij erg kunstige dingen maakt met heel veel verschillende technieken.

Gefeliciteerd met jullie award en ga zo door!!!

zondag 25 januari 2009

Escape from daily life

Vorige week na de online crop nog een snelle LO gemaakt. Deze foto is gemaakt in Riquewihr afgelopen zomer. Samen met mijn 2 vriendinnen zijn we in de wijngaarden naar boven gelopen. Het was een flinke klim want de hellingen waren behoorlijk stijl. Maar het was de moeite waard en we hadden schitterend uitzicht over de vallei.Details:Ingredienten:
Papier: October Afternoon Overig: Rub-on, nietjes, zwarte fijnschrijver, bloemen en brads

aankopen!

Gisteren heb ik heel veel leuk papier gekocht even een klein overzichtje van wat ik allemaal heb weten te bemachtigen:

Hele gave stempels van 'De Creatie' ontworpen door Marcia Hamelijnck. Ik heb gisteren meteen Mount Foam besteld op Internet dus van de week ga ik ze direct uitproberen...ze zijn zooooo gaaf!!!Kleine stempels van Pink Paislee en letterstempelsLeuke Chipboard Shape Stickers van American CraftHeel veel papier van o.a. Rosa Moka, Pink Paislee, Jenni Bowlin, Sassafrass Lass, Elsie, Hambly Screenprints, Scenic Route, Basic Grey, e.a.Naast deze aankopen in de scrap en stempelwinkel 'De Creatie' heb ik vorige week zoals gewoonlijk ook even geshopt bij de kringloopwinkels. Ik was vorige week toevallig bij een vriendin in Maastricht en daar zit een hele leuke kringloopwinkel met heeele mooie spullen. Ik kon het dus niet laten om even binnen te stappen en ik liep direct tegen dit leuke stoeltje aan. Hij past precies bij het bankje en de stoel die ik al heb dus ben er helemaal blij mee.En na heel lang zoeken heb ik ook eindelijk een heel gaaf buikkastje gevonden. In perfecte staat dus deze wordt voorlopig nog niet overgeschilderd. Ik vind hem helemaal leuk en ben er heel blij mee!!Daarnaast nog even naar de kringloopwinkel hier in Asten geweest en daar nog een paar hele leuke oude blikken gevonden. Een koffieblik van Kanis en Gunnink, een beschuitblik met bloemen en een klein hagelslagblikje van Venz!

zaterdag 24 januari 2009

Gezondigd.....

Ik zou me vandaag opsluiten om dit weekend de 13 nog te maken LO's te maken maar het is me niet gelukt me aan mijn eigen regel te houden. Vandaag ben ik lekker met m'n zusje gaan shoppen bij "De Creatie" in Veghel. Zij hebben nu opheffingsuitverkoop en alles is met 40 % korting. Leuk shoppen dus. Ik heb heel veel papier gekocht en hele leuke unmounted stempels (samen met m'n zusje. Nu direct dus even van dat Mount Foam besteld op Internet zodat we ze volgende week kunnen gebruiken. Ik zal morgen een foto maken met mijn nieuwe aankopen. Helaas heb ik hiermee dus mij eigen regel 'Eerst 50 LO's maken voordat ik weer papier mag kopen' verbroken maar ik had toch al niet zo gek veel papier meer. Vele losse vellen en enkele setjes van October Afternoon en K&Company (Ancestry en Classic) verder niet gekveel meer. Dus het mocht wel weer van mezelf...haha

vrijdag 23 januari 2009

Nog 13 LO's te gaan....

en dan mag ik van mezelf weer papier kopen! Na de Kreadoe in Utrecht afgelopen November had ik weer zoveel papier dat ik me het doel had gesteld eerst 50 LO's te maken voordat ik weer papier mocht kopen. In tussen wel wat bloeen/verf/brads en dat soort spulletjes gekocht maar geen papier. Komend weekend ga ik me dan ook lekker opsluiten op m'n scrapzolder en dan hoop ik toch wel een heel eind te komen met de 13 LO's. Zo kan ik volgende week weer lekker op Internet gaan kijken voor leuk papier....en ik heb al hele leuke series gezien!!!!

donderdag 15 januari 2009

Uncharted territory

Vanavond weer aan een online crop meegedaan op het scrapbookforum met de volgende schets:De schets is lekker leeg dus ik kon me mooi uitleven met allerlei spulletjes. Het papier dat ik heb gekozen ligt al erg lang in de kast maar ik wist niet wat ik er mee moest, niet echt mijn stijl eigenlijk. Maar bij deze foto's past het echt PERFECT, het lijkt er wel voor gemaakt! Verder heb ik bloemen, 3D-verf, stempels, inkt (randen) en stickers (7 Egyptes "Time") gebruikt.

Ik heb er een spread van gemaakt:Details: