zaterdag 27 juni 2009

finaleopdracht Creabest

Eergisteren zat de volgende opdracht in m'n mailbox:

Finaleopdracht:
Maak een layout waarmee je laat zien waarom jij de Creabest Scrapbookkampioen 2009 moet worden. Je bent helemaal vrij om dit te doen op jouw eigen manier.

Let op! Met deze opdracht kun je maar liefs 5 punten verdienen. Ook is bij een gelijke eindstand deze opdracht bepalend voor wie er wint. Doe je best!

En nu de beslissende opdracht op de mail stond moet ik diep gaan nadenken. DIrect dacht ik aan het idee om alle gemaakte LO's te verwerken maar heel veel kandidaten gebruikten dat idee...ik heb het dus op m'n eigen manier verwerkt. De foto voorop is gemaakt op mijn balkonnetje en alle 24 LO's staan erop. Als je het miniboekje uitklapt zie je eerste alle LO's en op de pagina erna staat geschreven wat ik van de kampioenschap vond. Het is een LO in mijn eigen stijl, kleurrijk, met veel dingen te zien, lekker vol maar toch overzichtelijk!



Scrapaankopen laatste week

Afgelopen week heb ik weer allerlei scrapspulletjes gekocht...o.a. veel cardstock want daar was ik bijna doorheen, nieuw papier, mooie bloemen, de supergave retro flower pons, de 3D flower stempel en nog veel meer. Ik ben bij de hobbywinkel hier in het dorp geweest en vandaag nog langs Special Memories in Venlo geweest (zij had enkele nieuwe lijnen en de rest was 60% korting) en naar Pipoos...Kijk zelf maar:



Nou zoals jullie kunnen zien kan ik wel weer even vooruit!!

Bedankt voor je bezoekje aan mijn blog...

woensdag 24 juni 2009

Opdracht 23

Opdracht 23: Gebruik de computer en printer voor de journaling en titel op je layout. Je moet voor alle tekst op de layout de computer gebruiken, door de tekst te printen. Je mag de Silhouette niet gebruiken.

Een makkelijke uitdaging dacht ik zo...maar ik heb helemaal geen printer!! Nu was ik gisteren toen ik de uitdaging binnen kreeg toevallig bij mijn ouders. Ik heb dus snel een journaling (tekst van het lied Bondgenoot van Guus Meeuwis) en een titel geprint. Ik had nog helemaal geen LO ingedachten dus ging nu eens andersom werken...eerst een titel en journaling (en ik was nu ook gebonden aan de grootte van de titel) en daarna pas een LO bedenken. En hij is nog leuk geworden ook!!! Ik vind het lied Bondgenoot zo ontzettend mooi dat ik het graag wilde gebruiken bij ene foto van mij en mijn twee vriendinnetjes!



dinsdag 23 juni 2009

Opdracht 21, 22 en kaartjes

Opdracht 21: Gebruik minstens 10 paperclips op je layout. Je mag gewone paperclips gebruiken, maar ook speciale vormen of maten zijn toegestaan.

Voor deze LO had ik eerst een mooie paarse LO gemaakt...en wat een toeval...nu bleek opdracht 22 een paarse LO te zijn. Ik heb voor deze opdracht daarom weer een nieuwe LO gemaakt, of eigenlijk een canvas. Deze heb ik gemaakt voor mijn vader die vandaag jarig is. Het papier is van October Afternoon. De windmolentjes kwam ik tegen op een LO van Karin en ze geven een erg leuk effect! Verder heb ik verf, chipboardfiguren en letters, paperclips, lint, brads en een stempel gebruikt!




Opdracht 22: Maak een helemaal paarse layout. Je mag als ondersteuning zwart en wit gebruiken, en in de foto('s) mogen ook andere kleuren zitten, maar in de rest van de layout niet. De layout moet voor zeker drie kwart uit paars bestaan.

Deze LO had ik dus gemaakt voor opdracht 21 met 10 paprclips. De opbouw is hetzelfde als de LO van opdracht 21. De foto is van mijn zusje tijdens carnaval afgelopen jaar.




En omdat ik gisteren vrij had én mijn opdrachten voor de kampioenschappen al af had heb ik twee kaartjes gemaakt voor twee vriendinnen van me. Ik maak echt noooit kaartjes. Deze leuke knipvellen kwam ik echter gisteren tegen in een winkel en die MOEST ik hebben...zooo schattig! Lief zijn ze geworden he?



maandag 22 juni 2009

Opdracht 20: 'texture'

Maak een LO naar aanleiding van deze schets:



Ik heb z/w foto's gebruikt van verschillende dingen rondom mijn ouders' huis namelijk boomschors, gras met waterdruppers, prikdraad en pindas. Ik vond het een leuke schets om te maken. Het papier is van October Afternoon, daarnaast heb ik gebruik gemaakt van enkele chipboardfiguren, bloemen, brads en doodles.



zondag 21 juni 2009

Opdracht 19 "2 cute"

Opdracht 19: Maak je eigen dessinpapier voor de layout, bijvoorbeeld door cardstock te bestempelen of te werken met verf of chalks. Je mag geen voorbedrukt dessinpapier gebruiken op je layout.

Voor deze LO heb ik een witte cardstock als achtergrond gebruikt en bestempeld met vlinders (van De Creatie). Als 'dessinpapier' heb ik een stuk ribbelkarton roze geverft en blauwe, groene en roze cardstock bestempeld met achtergrondstempeltjes van prima Marketing. Ook het blauwe hart is bewerkt met kleine stempels. Ik heb vervolgens alle randjes bewerkt met zwarte inkt, de foto gemat op zwarte cardstock en het geheel afgewerkt met enkele plaatjes geknipt uit een stuk inpakpapier van PIP-Studio en een bingokaartje "Adore".



vrijdag 19 juni 2009

Friends

Aangezien ik toch niets te doen heb met de scrapkampioenschappen van Creabest....het is maar 1 LO per dag (hahahaha) heb ik vanmorgen ook de sketch van Judith gemaakt. Zij heeft er een wedstrijdje aanvast gehangen en ik vind de sketch zo gaaf dat ik hem ook heb gemaakt! Judith, bedankt voor deze ontzettend leuke schetsuitdaging!